27 Ocak 2013 Pazar

BLIND (BEULRAİNDEU)

Blind (Beulraindeu)


Selam Gençler iki haftadır bu film hakkında yazmak istiyordum ama bir türlü yazamamıştım. Bugün sonunda yazmayı başarıcam galiba. Başrolde Kim Ha Neul oynuyor. Bilenler bilir "You Are My Pet'te" oynamıştı. Neyse artık filme geçiyim.
Min Soo Ah (Kim Ha Neul) polis akademisine giden çok başarılı bir kızdır. Annesi ve babası yoktur ve bu yüzden bir yetiştirme yurdunda büyümüştür. Yurtta kendisi gibi annesiz babasız olan Dong Hyun'u kardeşi gibi görür. Dong Hyun dans için okulu bırakır. Soo Ah'da buna çok kızdığı için onun dans etmesini istemez.Bir gece Dong Hyun'un dans yarışması olur,Soo Ah 'da bunu öğrenince Dong Hyun'u geri getirmek için yarışmanın olduğu yere gider. Dong Hyun'u geri getirmeye çalışır ama Dong Hyun yarışmaya katılmak ister bu yüzden kaçmaya çalışır. Soo Ah onu minibüse kelepçeler. Yolda giderlerken Dong Hyun anahtarları kızdan almaya çalışır bunun üzerine kaza yaparlar Soo Ah arabadan fırlar, Dong Hyun malum arabada kelepçeli. Araba köprünün kenarında asılı kalır. Soo Ah yerde baygın yatarken Dong Hyun'un sesi gelir. Dong Hyun Soo Ah'a yardım etmesi için yalvarır. Soo Ah kalkmaya çalışıyo ama nafile. Dong Hyun anahtarların arabanın içine düştüğü fark eder,uzanmaya çalışır (burda kurtulacağına inanmıştım ama araba köprüden düştüğünde, resmen şok oldum.)




Dong Hyun ölür, Soo Ah bu kazayla hem kardeşini hem de gözlerini kaybeder. Kardeşinin ölümüyle ilgili sürekli kendini suçlar. Üç yıl sonra yeniden polis akademisine dönmek için başvuruda bulunur ama kabul edilmez. Gözleri artık görmediği için yanında rehber köpeği vardır adı Seul Ki (Dali) hemen hemen her yere onla gider. (köpek çok şeker ya, şirin şey ).

Bu arada üniversiteli bir genç kızın vur kaç olayından sonra kaybolduğu ortaya çıkar. Polis vur kaç olayında görgü tanığı aramaya başlar. Görgü tanıklarına ödül verileceğini duyurur. (daldan dala gibi oluyo ama kusura bakmayın).
Soo Ah yetiştirme yurduna annesine (gerçek annesi değil yurt müdürü gibi biri ama annesi gibi seviyor) gider. Annesi ile arasında birşeyler olur Soo Ah sinirlenir ve yurttan çıkar annesi gece olduğu için onu eve bırakmak ister ama S.A. bunu kabul etmez yanında köpeği de yoktur. Durağa gider taksiyi arar ama çok yağmur yağdığı için bir iki saat beklemesi gerektiğini söylerler anlayacağınız felaketlerle dolu bir gündür. Durakta bekler saatlar geçer insanlar teker teker gider sonunda önünde bir arabanın durduğunu fark eder taksi olduğunu zanneder ve arabaya biner amaa o lanet araba taksi değildir. Giderken bir şeye çarparlar. Adam çarptıkları şeyin bir köpek olduğunu söyler oysa Soo Ah bir kadının iniltisi duyar polisi aramak için telefonunu çıkarır. Adam S.A.'ı zorla arabaya bindirmeye çalışır. Aralarında kısa bir boğuşmadan sonra uzaktan bir kamyonun geldiğini gören adam panikler. Çarptığı kadını bagaja koyar ve S.A.'ı yola doğru iterek oradan uzaklaşır. Bu adamın kim olduğunu anlamışsınızdır herhalde üniversiteli kızı da kaçıran adam. Adı Myung Jin(Yan Yong Jo) tam bir psikopat. Kadınları kaçırıp tecavüz ediyor sonrada öldürüyor.
Soo Ah karakola gider şikayette bulunur ama kimse onu önemsemez. Ertesi gün polisler evine gelir ifadesini vermesi için karakol götürürler. Soruşturmayı yürütecek olan Dedektif Cho'da Soo Ah'ı dikkate almaz. Ama Soo Ah'ın anlattıkları şeyler ilgisini çekmeye başlar. Dedektif Cho olayı araştırmaya başlar. Üniversiteli kızın vur kaç olayından da aynı kişinin suçlu olduğunu düşünür. Üniversiteli kızın vur kaç olayında bir görgü tanığı ortaya çıkar. Gi Seob olayı gördüğünü iddia eder ama Soo Ah'la ifadeleri birbirini tutmaz. Dedektif Cho, Soo Ah'ın söylediklerinin doğru olduğuna Gi Seob'un ise sadece ödül için gelen biri olduğuna düşünür. Gi Seob(Yoo Seung-Ho) buna kızar ve karakolu terk eder. Soo Ah ve Dedektif Cho birlikte suçluyu aramaya devam eder. Gi Seob, Myung Jin'i görmüştür ama Myung Jin'de Gi Seob'u görmüştür. Myung Jin Gi Seob'un peşine düşer. Gi Seob evine dönerken onu takip eder. Gi Seob'u öldürmeye çalışır ama başarılı olamaz. Gi Seob yaralanır hastaneye kaldırılır. Bunu öğrenen Dedektif Cho ve S.A. hastaneye gider. Gi Seob, S.A. 'la tartışır S.A. 'da yanıldığını düşünmeye başlar. Dedektife artık yardım edemeyeceğini söyler. Eve gider telefonu çalar arayan Myung Jin (pislik psiko sapığımız)dır. S.A.'ı tehdit eder. S.A. Dedektifi arar ama ulaşamaz. Soo Ah, Gi Seob'la karşılaştıkça ölen kardeşi Dong Hyun'u hatırlar bu yüzden Gi Seob'u korumak ister. Hemen hastaneye gider. Gi Seob'a Dedektif gelene kadar hiçbir yere gitmemesini söyler Gi Seob S.A.'ı dinlemez ve hastaneden ayrılır. Gi Seob metro istasyonuna gider beklerken karşıdaki metroya binen S.A.'ı görür ve hemen arkasında Myung Jin'i!!!



O kadar ayrıntı anlattım ama devamını anlatmak istemiyorum çünkü yazımı okuyan herkesin filmi izlemesini istiyorum. Ben izlerken filmin sonunda çok gerilmiştim ve neler olacağını çok merak etmiştim. Umarım sizde beğenirsiniz :)
                                                                                                                                       çançiçeği...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder