19 Eylül 2013 Perşembe

Yıllanmıs Yazıları Yayınlama Vakti...


Special Affairs Team Ten



Ha haa polisiye, cinayet ve ben çok mutluyuz. Polisiye film roman dizi her türlü severim. Bide kurgusu karmaşık hemen anlaşılmıyorsa çok da iyi olur çok da güzel olur.Bu diziyi nası bulduğumu hatırlayamasam da ki muhtemelen bi yeppudaa turu sırasında keşfettiğimi düşünüyorum. İlk gördüğümde kapak falan çok hoşuma gitmişti. Bir sürü tanıdık bi arada dizide(bir sürüden kastım farkettim de 3 kişiymiş neyse karıştırmayalım;)). Ama başrol ajussi tabiîki de favorim. Nası bi coolluktur o maşallah Allah sahibisine bağışlasın. Her bölüm birbirinden ayrı genel polisiye mantığı ama çok manyak.Dizinin ismi de çözülme ihtimali %10 dan daha az olan olayları araştırdıkları için ten men ordan geliyo diye bir düşünceye kapıldım doğru olmasını umuyorum. Fazla karmaşık olaylar var, 1 ve 2. Bölümler aşırı karmaşıktı,bayağı da vahşiydi-mazoşistlik falan diz boyunu geçmiş kafa boyu olmuş- de mükemmeldi çok zekiceydi gebere gebere izledim.(bu arada 1. Ve 2. Bölüm birlikte tek bölüm gibi)  Yazan senariste saygılarımla .
Çözülemeyen , mükemmel cinayetleri çözmek için oluşturulan bir takım (tabiî ki sayelerinde çözülemeyen cinayet kalmıyo o da ayrı bişey)  kuruluyor profesör  Yeo Ji-Hoon’un(Joo Sang-Wook) önerisiyle profesör dediğime bakmayın amca daha açık haliyle 10 numara dedektif. Zekadan ölecek Allah korusun.Takımın lideri. Ajusshi bişeyler saklıyor bi secretların içinde boğulmuş da hiç de açık vermiyor.  Hayırlısı çıkar yakında. İlk izlediğimde sesi biraz garip gelmişti hayal kırıklığı olmuştu ama şimdi normal geliyor .



 Takımda tek kız olan Nam Ye Ri(Jo An) diye bi abla var ki bi ısınamadım gitti. Tanıyan, seven varsa üzgünüm ama garip bi oyunculuğu, garip bi konuşması var ruhani varlıklarla konuşuyo gibi konuşuyor kısaca ilginç. Dizide tam güzel güzel olaya dalmışken abla ekranda belirince back to the reality oluyo resmen sinirlerim bozuluyor. Asıl üzücü olan galiba ilerde mükemmel cool ajusshim bu garip ablayı sevecek ah ah.



 Baek Do Sik(Kim Sang Ho) diye yıların dedektifi olan bi amca var amcayı city hunterdan hatırlıyabiliriz, bu amcanın da sezgileri fazla güçlü maşallah.


Takımın en küçüğü yeni dedektif Park Min Ho(Choi Woo Shik) çok tatlı suratı çocuk gibi. Takıma Yeo Ji Hoon sayesinde katılıyor ajusshinin zekaya hayran çünkü kim olmaz ki. Polis noonalarca fazlaca sevilen bu insaniyete yazık hep ayak işlerini yaptırıyorlar. Bu da gidiyor tüm cazibesini kullanıp noonalara yaptırıyor.hı bu arada bu arkadaşı nerden hatırlıyoruz rooftop prince'ten sarı eşofmanlı insan.



Özellikle polisiye, cinayet seven arkadaşlar varsa izlesinler çok hoş ara da bi çok az da sapıtıyor atlayın oraları güzel güzel emi. Bu yazıda dizi gibi yıllandı ilk izlemeye başladığımda bi heves yazmıştım yarım kalmıştı.Galiba film gibi olduğundan oturup bir anda izleyemiyorum. Dizinin 2 sezonu var ben daha 1.sezondayım. Yazın başından beri izliyorum heralde, 9 bölüm olmasına rağmen hala bitiremedim.Yakın zamanda biter inş. Dizinin iki ostunu buldum. Zaten izlerken de Mad Soul Child'ın söylediği şarkıyı çok beğenmiştim. Koyalım dinleyelim.


Bide fragman mı koysak:)ca can



2 yorum:

  1. Aferin annem sana bak ne güzel yazmışın <3 <3
    Sen o kadını niye sevmedin ajussi onu sevicek diye yoksa güzel hoş kadın :D Ama tabi benim güzellik standartlarımın sende geçerliliği yok :(
    Cinayet falan adam ol akıllı ol, şikayet ederim seni , tıh!

    YanıtlaSil
  2. çirkin diye değil, ajusshi yüzünden de değil. şimdi final bölümünü izliyorumda kadının öyle davranmasının kısmı olarak nedeni varmış utandım şimdi ama hala itici benim için.final de manyakmış ha.53:55 de sübliminal vermişler bakalım bulabilcen mi:)

    YanıtlaSil